Buiten De Zone, Seizoen 01

Aflevering 01 - De Jongerenfoon


Vier jonge mensen houden als vrijwilliger permanentie voor de Jongerenfoon: een hulplijn voor tieners met problemen. De lijn is echter zo slecht gepromoot dat zij zelden of nooit telefoon krijgen. En als ze d'r al eentje binnenkrijgen geeft dit aanleiding om hun fantasieën de vrije loop te laten. Dromen die al snel een eigen grappige wending nemen. En dan krijgen ze plots een telefoon die de rust in de centrale helemaal verstoort.


Aflevering 02 - Betere Tijden


Merel tracht in de centrale van de Jongerenfoon haar geschiedenisles te leren. Dat wordt moeilijk wanneer Roxanne ondertussen voor school een foto-reportage over de Seventies wil maken. De anderen fantaseren ondertussen hoe het moet geweest zijn om in een andere tijd te hebben geleefd. Ze dromen al snel weg naar hele bizarre situaties. Een alcoholcontrole in de middeleeuwen, de telefoon in de zestiende eeuw, een inbrekersbetoging, AIDS in het jaar 2000, seksuele opvoeding bij u thuis...


Aflevering 03 - Beroemd


De Jongerenfoon heeft dringend wat publiciteit nodig. Roxanne krijgt de geniale inval om beroemde mensen in te schakelen voor hun project. En dit geeft aanleiding tot allerlei fantasieën. Hoe zou het voelen om een beroemde Vlaming te zijn, herkend te worden op straat, mee te doen in spelletjesprogramma's. Maar beroemd zijn is één probleem. Het worden is een ander. Verder krijg je een slaapwandelwedstrijd, geschiedenisfiguren en hun fans, ziekelijke handtekeningjagers.


Aflevering 04 - Avontuur


Verveling slaat toe op de jongerentelefoon. Merel herinnert zich een vreemde droom over een waarzegster die haar waarschuwde voor groot onheil, seks en oorlog.


Aflevering 05 - Geld


Raf oefent op de centrale voor zijn praktisch rijexamen. Roxanne heeft vreselijke kiespijn. Een oproep over zakgeld zet de vijf aan het werk. Al snel beginnen ze te fantaseren over glitter en glamour, rijkdom en bankovervallen. Zoals gewoonlijk lopen hun dromen lichtjes uit de hand.

Aflevering 06 - Angst


De vijf moeten noodgedwongen de nacht in de telefooncentrale doorbrengen. Buiten woedt een hevige storm en binnen is alle stroom uitgevallen. Het wordt pas echt griezelig wanneer ze één ne één over hun diepste angsten vertellen.


Aflevering 07 - Talent


Raf oefent als goochelaar voor het verjaardagsfeestje van zijn neefje. Wanneer Roxanne verteld dat ze een filmaanbieding gekregen heeft van een charmante regisseur, wordt Raf overbezorgd. Hij vertrouwt het zaakje niet en besluit haar te volgen, samen met de kinderen van het verjaardagsfeestje. Robin doet ondertussen verwoede pogingen om een interim job te krijgen. Hij droomt zichzelf al in allerlei spannende beroepen.


Aflevering 08 - Eeuwig Leven


Raf's grootmoeder is overleden. Merel vindt dat ze hem moeten opvangen. Maar hoe? Al snel beginnen ze te filosoferen over het leven, de dood en het leven na de dood. Dat voert hen via de wildste omzwervingen naar de hemel, waar ze een ontmoeting hebben met de man met de zeis. Vinden zij het antwoord in het hiernamaals? En mogen ze nog terug?


Aflevering 09 - Liefde


Merel moet een originele huistaak maken over "De Liefde". Samen met Roxanne besluit ze een videoreportage te maken à la Jambers over het liefdesleven in Vlaanderen.


Aflevering 10 - Vriendschap


Net nu de telefooncentrale goed begint te lopen, krijgen de vijf vrijwilligers een zware klap te verwerken: de jongerenfoon wordt opgedoekt. Is er leven na de jongerenfoon, of is dit het einde?

GEZOCHT!
Iemand die vlot één of meerdere aflevering(en) kan neerpennen. De reeds bestaande recensies mogen herschreven worden. Na goedkeuring wordt ze geplaatst voorzien van jouw (nick) naam.
Klik om te sluiten
Deze pagina is een onderdeel van www.buitendezone.com